Kriser: Norge og store deler av verden opplever nå i 2020 spesielle tider.  Men det er også flere - og større kriser. Les nedenfor også om den største krisen.

Koronaviruset - og tiltak som myndighetene iverksetter for å stoppe spredning og smitte til flere mennesker, har medført store endringer og vanskelige situasjoner i dagliglivet.

Vi ber også for helsepersonell som hjelper de smittede og syke. Måtte Gud gi dem styrke, beskyttelse og veiledning.

Vi ber også for myndighetene, om at Gud må gi dem visdom til å ta riktige beslutninger i denne krisen.

Advent -Tegn i tiden varsler Jesu gjenkomst

Skrevet av: , publisert 06.12.2020

Så sier Herrens Ord - Bibelen. Lukas 21,25-36.

Jesus sier: Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal slett ikke forgå.

v 25: Og det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner. Og på jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenning bruser.

26 Mennesker faller i avmakt av redsel og gru for det som skal komme over jorden.

For himlenes krefter skal rokkes.

27 Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med kraft og stor herlighet.

Forløsningen stunder til/nærmer seg.

Lytt til tale/bibelundervisning om dette bibelavsnittet, v/Per Bergene Holm, rektor ved Bibelskolen på Fossnes. Det er stillbilde de første minuttene, deretter åpning ved Martin Fjære og sang av en trio. Talen starter ca. 20:30 ut i opptaket. (noen stillbilder, men lyden er ok)

06.12.2020 | Per Bergene Holm | Forløsningen stunder til from Norsk Luthersk Lekmannsmisjon on Vimeo.

v28:  Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til.

Og han sa en lignelse til dem: Se på fikentreet og alle trær.

30 Så snart de springer ut og dere ser det, da vet dere av dere selv at sommeren er nær.

31 Slik skal dere også, når dere ser disse ting skje, vite at Guds rike er nær.

32 Sannelig sier jeg dere: Denne slekt skal slett ikke forgå før det er skjedd alt sammen.

33 Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal slett ikke forgå.

VÅK HVER TID OG STUND (34-38)

34 Men ta dere i vare, så ikke deres hjerte tynges av rus og svir og timelige bekymringer, så den dagen skulle komme uventet over dere

35 som en snare. For den skal komme over alle dem som bor over hele jorden.

36 Men våk hver tid og stund, og be at dere må bli aktet verdige til å unnfly alt dette som skal komme, og til å bli stående for Menneskesønnen.

Fra Norsk Bibel 88/07

Per Bergene Holm er rektor på bibelskolen på Fossnes, som drives av Norsk Luthersk Lekmannsmisjon

Se også denne talen om emnet!