Jesus er veien til himmelen

Skrevet av: , publisert 07.02.2018

Herren Jesus Kristus sa til disiplene sine at de måtte la barna komme til ham. Jesus bryr seg om barna. Han har skapt dem i mors liv, han så dem før de var født - han elsker dem og vil ta imot dem. Hvert eneste menneskebarn er en udødelig, verdifull sjel.  Gud har lagt evigheten ned i hjertet.

Å la barna komme til Jesus, betyr at vi forteller barna om Jesus Kristus, særlig ved å gi barna bibelkunnskap, ved å lese for barna, la barna selv få lese i Bibelen, og få sin egen Bibel (for de minste: Barnebibel/bøker med bibelfortellinger og bilder).

Å la barna komme til Jesus - betyr også at vi lærer barna å be til Jesus - og å be til Jesus sammen med barna. Både personlige, frie bønner og Fader Vår.

Å lære barna - og la de få høre og synge kristne sanger og salmer med Bibelsk innhold og budskap. Dette er også med på å gi barna Bibelsk, kristen kunnskap - og lar dem komme til Jesus Kristus, Guds Sønn og bli kjent med Gud. Å lytte til god kristen sang - og gi barna tilgang til dette er likedan viktig.

Å ta barna med på kristne møter, de vanlige møtene med forkynnelse, bønn og sang, sammen med andre kristne i alle aldre - i den kristne menighet/forsamling er viktig. Dessuten deltakelse på kristne leirer, barnelag, søndagskole  er også med på å la barna komme til Jesus, møte ham og komme til tro på ham.

Dessuten at du som er voksen, far og mor, søsken, besteforeldre osv, selv har gitt livet ditt, deg selv, ditt hjerte til Jesus - og lar livet være et godt eksempel og vitnesbyrd for barna som peker på og leder barna til Jesus. Du som har barn: Du må selv ta imot Jesus i hjertet ditt - og gi ham rom og makt - som frelser, hyrde, Herre og Konge i livet ditt!

Bibelen sier også at vi ikke må gi barna - eller andre - steiner i steden for brød (Matt.7,9). Det betyr at vi må gi oss selv og hverandre Bibelsk mat, det bibelske budskapet. Ikke verdslig, eller verdsliggjort budskap.

 

Dette er viktig også når det gjelder kristen sang. Teksten må gi et sentralt og bibelsk budskap, og melodiene, fremføring og arrangementet må være i harmoni og understreke, fremheve budskapet. Ikke forstyrre med støy, larm og overdrevet rytme - men være melodiøst, harmonisk og naturlig.

Denne CD-en "Jesus er veien til himmelen", utgitt av Basusnen forlag, med nge Røster Namsos - barn som synger anbefales som et eksempel på ovennevnte.

Anbefales!

Lytt, lær og syng med! Naturlig barnesang, med rolig, melodiøs akkompangement. 

Jesus sier: La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke,  

for Guds rike hører slike til. Luk.18,16

 

.

 .

.

 

Sangene med Gerhard Fjelde og barna er kortere og enklere, kanskje helst for de minste barna.

Men lær også de små barna "voksne" sanger og salmer! Da er CD-ene med Namsos unge røster å anbefale

.

Til ettertanke og veiledning angående både forkynnelse og sang:

Les denne artikkelen - "steiner for brød", og tenk etter: Fra Bladet Lov og evangelium. Nll.no

 

Basunen forlag har også andre gode utgivelser av Barne-CD-er og andre utgivelser.

 

Stiftelsen På Bibelens Grunn/Tidsskriftet Bibelsk tro har noen gode, oppbyggelige CD-er for salg (også bøker) her.

 

 

Flere sanger HER.

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer