Kriser: Norge og store deler av verden opplever nå i 2020 spesielle tider.  Men det er også flere - og større kriser. Les nedenfor også om den største krisen.

Koronaviruset - og tiltak som myndighetene iverksetter for å stoppe spredning og smitte til flere mennesker, har medført store endringer og vanskelige situasjoner i dagliglivet.

Vi ber også for helsepersonell som hjelper de smittede og syke. Måtte Gud gi dem styrke, beskyttelse og veiledning.

Vi ber også for myndighetene, om at Gud må gi dem visdom til å ta riktige beslutninger i denne krisen.

Nytt år: Begynn året hos Jesus Messias - den levende Guds Sønn!

Skrevet av: , publisert 03.01.2021

DIREKTESENDING NYTTÅRSMØTE  3. januar 2020

NORGES SAMEMISJON, Stavanger krets

Sted: Samemisjonens leirsted i Alsvik Sandnes. Tale av forkynner Oddvar Dahl.

Tale ut ifra Bibelen, Lukas 17, v 22 flg.

Info om Norges Samemisjonenen her og  her:

Jesus kommer igjen, snart - plutselig:

1. Tess. 4, v 14 flg:

14For så sant Vi tror at Jesus døde og stod op, så skal og Gud ved Jesus føre de hensovede sammen med ham. 15For dette sier vi eder med et ord av Herren at vi som lever, som blir tilbake inntil Herren kommer, skal ingenlunde komme i forveien for de hensovede; 16for Herren selv skal komme ned fra himmelen med et bydende rop, med overengels røst og med Guds basun, og de døde i Kristus skal først opstå; 17derefter skal vi som lever, som blir tilbake, sammen med dem rykkes i skyer op i luften for å møte Herren, og så skal vi alltid være med Herren. 18Trøst da hverandre med disse ord!

For hos deg er livets kilde.

Salme 36,10

Hvordan kommer dette året til å bli?

Gud alene vet det, har vi lett for å svare. Og i èn forstand er det rett. Likevel vet vi mer om hva det nye året kommer til å bringe, enn vi egentlig har lyst til å innrømme.

Vi vet så inderlig vel at vi ikke har noe å sette opp imot alt det onde som er i oss og omkring oss i verden.

Visst prøver de fleste mennesker å flykte fra denne virkeligheten ved å benekte den. Men hver og en som bøyer seg for sannheten - og det er alle de som bøyer seg for det som Guds ord sier om oss mennesker - de har trang til å innrømme at det er slik.

Da innser en: Skal det nye året bli godt, trenger en et nytt liv!

Og alle som har fått et nytt liv, innser at dette liv trenger til å fornyes!

Da blir spørsmålet: Hvor får jeg dette livet? Hvor fornyes dette livet?

Hos Jesus!

Hos Jesus er livets kilde. Og i ham er livets kilde.

Om året skal bli godt for oss, beror ene og alene på vårt forhold til Jesus.

Å innrømme at vi ikke makter livet ut fra egne forutsetninger, kalles i Guds ord for tørst.

Bildet kommer fra ørkenen: Den som ikke får vann der, dør.

Til deg som innrømmer dette, sier Jesus: "Om noen tørster, han komme til meg og drikke" Joh.7,37

Følger vi denne oppfordringen, får vi et godt år. For i Jesus er alt det vi trenger:

Syndenes forlatelse, det evige liv, Den Hellige Ånd,

velsignelsen over smått og stort i vårt liv og alt det vi trenger for å være og leve som kristne.

Jesus er kilden!

La oss begynne året hos ham!

Av Øivind Andersen

Fra andaktsboken Ved kilden (Lunde forlag). Anbefales!