SHALOM ISRAEL !

 

Live-kamera fra Kotel - tempelmuren (vest-muren/klagemuren) i Jerusalem. Oljeberget i bakgrunnen.

 

 

 

19. april og 14. mai 2018:

70 års jubileum for gjenopprettelse av den jødiske staten Israel i 1948.

Vi gratulerer det jødiske folket og staten Israel! 

Guds velsignelse, fred og frelse over jødene og Israel!

Bibelske profetier oppfylles også i vår tid. Gud er trofast. Guds løfter holder!

 

Informativt:

Reportasjeserie fra Israel våren 1948:

Sett fra Oljeberget, av Hilda Anderson

 

***

Jerusalem 

Israels hovedstad. Jødenes hellige by.

Mai 2017: 50 år siden Jerusalem ble gjenforent. Les dette stykket! (Fra tidsskriftet Bibelsk tro)

 

Bibelen beskriver Jerusalem blant annet som jordens navle. (Esekiel 38,12). Hebraisk:  טַבּ֥וּר   ta-bur

Navlen - er i sentrum, midten på menneskekroppen og vitner dessuten om livsforbindelsen mellom barnet og mor- der liv, mat og næring blir tilført fra mor til barnet - og spredes derfra rundt i barnets kropp.

 

Fra himmelens og jordens skaper, Bibelens Gud er det et geografisk kontaktpunkt og en livsforbindelse til menneskene på jorden - via Jerusalem.

I Jerusalem ble Jesus Kristus, Guds Sønn - etter /som en oppfyllelse av Skriftene - korsfestet på Golgata, tok på seg Guds straff og døde for menneskenes synd.

 

I Jerusalem stod Herren Jesus Messias opp fra død og grav, fòr opp til himmelen og skal komme igjen - og sette sine føtter på Oljeberget - og dømme verdens nasjoner og folkeslag.

Jerusalem er den store konges by. Jesus er denne kongen. Han er kong Davids rotskudd og kongenes Konge og herrenes Herre.

Jerusalem skal være sentrum i det tusenårige riket for Israel.

 

Slik Bibelen forutsier er Jerusalem nå i endens tid blitt stadig mer i fokus - og et "problem" for de ugudelige folk, nasjoner og religioner.

 

For jødene vil Jerusalem alltid være Byen i deres liv, historie, hjerte og ånd. 

På dine murer, Jerusalem, setter jeg vektere. Aldri skal de tie, ikke hele dagen og ikke hele natten. Dere som minner Herren, unn dere ingen ro!   Og gi ham ikke ro før han bygger Jerusalem opp igjen, og før han gjør henne til en lovsang på jorden! Jes.62,6-7

I Bibelen er Jerusalem også brukt som betegnelse for evigheten - slik det er der. "Det nye Jerusalem" omtales som bruden, dvs de frelste menneskene, som er hjemme hos Gud i himmelen for evig.

 

 

Glem aldri Holocaust - men lær!

Skrevet av: , publisert 27.01.2018

Historien og fakta om holocaust - antisemittismen, jødehatet og jødeutryddelsene under 2. verdenskrig - de uhyrlige ondskapsfulle massemordene, de hjerteskjærende lidelsene og de mange sterke hendelsene må ikke glemmes.

Vi må lære - formidle det som skjedde - og la kunnskapen om dette få oss til å bry oss - ikke akseptere at dette (krenkelse av menneskeverdet, mobbing, forfølgelse og drap på uskyldige menneskesker) skjer igjen. For det skjer igjen, i vår tid på blant annet disse måtene: Jødehat, Antisionisme/Israelhat, drap på menneskeliv - forsterdrap/abort.

Mennesket er skapt av Gud, livet er gitt oss av Herren, Bibelens Gud, den ene, sanne Gud, himmelens og jordens skaper. Guds bud sier: Du skal ikke slå ihel.

Derfor trenger vi å minnes og lære hvorfor og hvrdan holocaust (Shoah/"det store brennofferet") skjedde, slik at vi kan være våkne for at slik ondskap og løgn ikke får skje igjen.

 

27. januar er den internasjonale minnedagen for Holocaust. La oss ikke glemme - men lære.

Se disse fakta:

 

Dessverre ser vi i vår tid en gjentakelse av det som skjedde før verdenskrigen - med løgner, diskriminering og hat mot jødene - og i dag også mot den jødiske staten Israel. Også trusler om utslettelse, utførte terroraksjoner og gjentagende, utvalgte løgnaktige nyheter, ord og uttrykk som henger ut, mobber og lyver mot Israel og/eller jødene.

Under krigen var det i hovedsak nazismen som var den rådende ideologien som forårsaket ondskapen. I vår tid er det en avkristnet vestlig verden, en falsk ubibelsk kristenhet og en muslimsk/islamsk ideologi som står for mye av antisionismen og antisemittismen. Dette kan vi ikke godta, tolerere eller innføre.

Jødeutryddelsen under 2. verdenskrig kan heller ikke fornektes eller bortforklares. Holocaust er et uhyggelig faktum - godt dokumentert.

Det hendte: Holocaust - tilintetgjørelsen - Shoa.

 

Holocaust 1.JPG

 

 

 

Stopp! Tenk! Minnes - se på og les bildene over en gang til!

Vil du lære av dette?

Vil du bry deg om jødehatet og Israelhatet som vi ser i dag?

Vil du være med å informere og advare mot dette?

 

 Alt som behøves for at ondskapen skal lykkes,

er at gode mennesker ikke gjør noe.

 

 

IKKE GLEM - MEN LÆR!  VÆR VÅKEN -

VÆR IKKE LIKEGYLDIG, MEN BRY DEG

når du ser jødehatet og Israelhatet i dag.

Shoah_2.JPG

 

 

Tilintetgj©ªrelsen 3.JPG

 

 

Ikke glem 4.JPG

 

 

Holocaust facts 5.JPG

 

 

Shoah documentation 6.JPG

 

Holocaust_happened_7.JPG

 

Never forget Holocaust_8.JPG

 

Antisemittism Holocaust facts_9.JPG

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer